torstai 28. elokuuta 2014

Joulukalenteri kahdelle nuorimmalle


JOULUKALENTERIT OVAT TÄYNNÄ! LÄMMIN KIITOS JOKAISELLE OSALLISTUJALLE! <3

Nyt kun on aikaa vielä reilusti, niin ajattelin laittaa pystyyn joulukalenterin kahdelle nuorimmalle, osan luukuista täytän itse. :)
Eli jos haluat täyttää jonkun luukun lasteni kalenterista, niin laita kommenttia kommenttilaatikkoon ja sähköpostilla osoitteesi keltaisentalon@gmail.com.
Jos itselläsi on joulukalenteri, niin otan kalenteristasi yhtä monta luukkua, kun sinä otat meidän kalentereista. :) Ja jos itselläsi ei ole kalenteria, niin laitan yhtä monta pientä yllätystä tulemaan sinulle.
HUOM! Muistattehan kirjoittaa jokaiseen luukkuun, että kummalle lapselle se on ja mille päivälle tarkoitettu. Tämän unohdin ihan täysin kirjoittaa.... Olisi tosi kiva, jos luukut olisivat perillä viimeistään marraskuun puolivälissä, niin olisi hyvissä ajoin sitten kalenterit valmiina. :)

Tyttö 10-v, joka tykkää tosi paljon kaikesta kimaltavasta, vihkoista, kynistä, kumeista, jalankoko on 33-34 (jos joku haluaa sukkia laittaa), kiiltokuvista, tarroista, hiuspompuloista, askartelujutuista, kynsilakoista, pienistä palapeleistä, leipomis jutuista, Schleich eläimistä, suihkusaippua (Palmoliven turkoosi naisten suihkusaippua, vihreä angry birds käsisaippua), Nelli Nuudelipää hammastahna.
Herkuista sopivia on salmiakkiaakkoset, fazerin musta-valkoinen salmiakkiaski ja punainen salmiakkiaski, fazerin musta-valkoinen tikkari sekä punainen, Muumi-tikkarit (keltaisesta ei tykkää...;)), Pikku Myy karkkiaskit, sininen jenkki purkka, hedelmäaakkoset, sirkusaakkoset, lakrisal pötköt, Pandan tummasuklaarusinat (maidottomat), tutti frutti aski.

Poika 6-v, joka tykkää Moshi Monstereista, kynistä (tykkää tosi paljon piirtää), vihkoista, tarroista, jalan koko 31 (jos sukkia haluaa laittaa), Hot Wheels pikkuautoista, pienistä satukirjoista, pienistä palapeleistä, Lentsikat leffaan liittyvät jutut (tarrat, kynät ym.), Trash pack jutut, Schleich eläimistä, suihkusaippua/shampoo (Muumi, Risto Räppääjä, Angry Birds, miesten suihkusaippuoista erittäin hieno suomalainen mies suihkusaippua sisu), Muumipeikko hammastahna.
Herkuista sopivia on salmiakkiaakkoset, fazerin musta-valkoinen tikkari sekä punainen, Muumi-tikkarit (keltaiset eivät ole myöskään pojan herkkuja), Pikku Myy karkkiaskit, hedelmäpurkka, sininen jenkki purkka, lakrisal pötköt, Pandan tavallinen lakritsa (ei siis täytelakut), maidottomat vaahtokarkit, sirkusaakkoset, hedelmäaakkoset, tutti frutti aski.

Lapsilla niin paljon allergioita, että jos haluat jotain herkkua laittaa, niin olisi kiva, jos ne olisivat tuosta listasta, että saisivat itse niillä herkutella. :)

Tyttö
1.12. Täytän itse (OSTETTU)
2.12. Weba (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
3.12. Minttu (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
4.12. Mimura (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
5.12. Sanna (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
6.12. Jouluemo (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
7.12. Täytän itse (OSTETTU)
8.12. Tea Oksanen (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
9.12. Mummo (LUUKKU VALMIINA)
10.12. Minttu (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
11.12. Mimura (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
12.12. Tea Oksanen (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
13.12. redrose2 ((LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
14.12. Nalle (LUUKKU LÄHETETTY)
15.12. redrose2 (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
16.12. Kipa-78 (LUUKKU LÄHETETTY)
17.12. Muori (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
18.12. Kipa-78 (LUUKKU LÄHETETTY)
19.12. Täytän itse (OSTETTU)
20.12. Kipa-78 (LUUKKU LÄHETETTY)
21.12. Jouluemo (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
22.12. Jouluemo (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
23.12. Mummo (LUUKKU VALMIINA)
24.12. Täytän itse (OSTETTU)

Poika
1.12. Täytän itse (OSTETTU)
2.12. Weba (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
3.12. Minttu (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
4.12. Mimura (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
5.12. Sanna (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
6.12. Jouluemo (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
7.12. Täytän itse (OSTETTU)
8.12. Tea Oksanen (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
9.12. Mummo (LUUKKU VALMIINA)
10.12. Minttu (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
11.12. Mimura (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
12.12. Kipa-78 (LUUKKU LÄHETETTY)
13.12. redrose2 (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
14.12. Nalle (LUUKKU LÄHETETTY)
15.12. Tea Oksanen (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
16.12. redrose2 (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
17.12. Muori (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
18.12. Kipa-78 (LUUKKU LÄHETETTY)
19.12. Täytän itse (OSTETTU)
20.12. Kipa-78 (LUUKKU LÄHETETTY)
21.12. Jouluemo (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
22.12. Jouluemo (LUUKKU LÄHETETTY) (LUUKKU SAAPUNUT)
23.12. Mummo (LUUKKU VALMIINA)
24.12. Täytän itse (OSTETTU)

Kiitos paljon jokaiselle osallistujalle!! <3

Meidän lasten joululahjatoiveita

Vähän viime joulun fiilistelyä ;)
Me tehtiin lasten kanssa jo joku aika sitten joululahjatoivelistat. :) Nyt on sitten helppoa, kun sopivan tarjouksen tullessa eteen voi sellaisia hankkia. Paljon on jo hankittunakin. Laitoin listan tännekin, että on varmasti tallessa itselleni muistilistana (on ne tietty mun muistikirjassakin, mutta täällä ne on varmassa tallessa, ainakin luultavasti ;)). Netissä on helppo vertailla hintoja. Itse vertailen aina hinnat ja käyn hakemassa, mistä edullisimmin löytää. Esimerkiksi Legoissa on tosi huimia hintaeroja. Meidän nuorimman ykköstoive tälle joululle on Lego city paloasema. Katselin hintoja myös huuto.netistä, josko olis löytynyt kohtuuhintaisena, siellä kun Legoja myydään myös paketeissa. Hinnat olivat todella hurjia! Verkkokauppa on sellainen, missä Legot ovat paljon edullisempia, kun missään muualla. Mutta sieltä jos haluaa niitä ostaa, niin täytyy toimia pian. Varastot eivät ole kovinkaan suuria ja menevät nopeasti. Tuo paloasema maksoi todella monessa paikassa 89,90€, Verkkokaupassa sen hinta on 69,90€. Joten sieltähän se sitten ostettiin.

Muut listalla olevat toiveet nuorimmalla oli: Lego Chima pakkaus, Turbo elokuva, Turbo tai Lentsikat kirja, roskistyyppejä (Trash pack) ja Schleich eläimet. Listaan olisi tullut vielä paaaaljon muuta, mutta sanoin, että muutaman toiveen saa esittää. ;) Nämä ne nyt tuntuivat olevan kaikista mieleisimmät ja sellaisia, millä nuorin ihan oikeasti leikkii. Lego paloasemasta puhuttiin jo viime joulun alla, mutta ajattelin sen olevan ohi menevä juttu, eipäs ollutkaan. Joten se on tälle vuodelle jo hankittuna. Nuorimmalle ostin huuto.netistä Peter Pan elokuvan myös. Harkinnassa vielä kolmas leffa, mutta nähtäväksi jää, että keksinkö sitä ollenkaan. Elokuvat sellaisia, mistä meillä kuitenkin tosi paljon tykätään ja jouluna tulee katseltua.

Neidin lista näyttää tältä: vaaleanpunainen IPod shuffle, Onneli ja Anneli dvd, Rio2 dvd, Helinä-Keiju ja merirosvokeiju (en muista tuliko tää nimi oikein....), Schleich hevosia, Tatu ja Patu syömään kirja ja Sylvanian families tavaroita. Tämä lista ei kyllä todellakaan näyttänyt pitkältä, joten kirjoitin kaikki itselleni ylös. Suurin toive neidillä on tuo IPod ja sekin edullisimmin tuolta Verkkokaupasta löytyy. Musiikki on tytölle niin tärkeä juttu, että IPodille löytyy ihan varmasti käyttöä ja kun on pieni, niin mukaankin helppo ottaa. Schleich eläimillä neiti leikkii pikkuveljensä kanssa kuin myös kavereiden. Schleichilla on kyllä tosi paljon aivan ihania eläimiä, ne kun ovat kaikki niin oikean näköisiä. Löysin netistä Lahjakas nimisen firman, jossa Suomen varmaankin laajin valikoima noita eläimiä. Siellä kahden nuorimman kanssa sitten yhdessä niitä katseltiin ja valkkailtiin. Näitä eläimiä kun ei ihan kauheesti raaski ostella ihan muuten vaan. ;) Hinnat ovat joka paikassa lähes samat. Näissä ei ollut suuria eroja.

Toiseksi vanhimman oli tänä vuonna todella vaikea keksiä, että mitä ihmettä hän toivoisi. Hänellä kun ei ole tähän mennessä ollut tätä ongelmaa. Tietty kun ikää tulee, niin ei enään ole Legoja eikä muita leluja listalla, eikä oikein mitään tarvitse mielestään ja leffatkin on kaikki jo kateltu ja kirjat lainattu kirjastosta ja luettu. Todella pitkän pohdinnan jälkeen sitten hänen listansa näyttää tältä: Simpsonit boxi, X-men elokuva, Brisingr kirja, Wiille Super Mario Galaxy 2 peli, softaus kuulia (biohajoavia), Menolippu lautapeli ja Skilletin levy. Myös cd-soitin siellä puheissa oli. Kuulosti mun mielestä tosi hyvältä! :) Lautapelit ovat sellaisia, joita meillä pelaillaankin paljon. Toiseksi vanhin varsinkin on todella innokas pelaaja. Menolippu peliä vaan ei tahdo monestakaan paikasta saada, joten täytynee netin kautta se tilata. Se peli kun kuulosti itsestänikin tosi kivalta. ;)

Vanhimmalla on ollut useamman vuoden isoja ongelmia keksiä yhtään mitään, mutta tänä vuonna hänen listansa syntyi todella helposti ja nopsasti. Suurimman haaveensa sai kesällä toteutettua, kun rippilahjaksi kertyi rahaa ja hän osti itselleen IPhonen. Sellaista meillä ei todellakaan oltaisi ostettu, mutta kun itse rahansa sai, niin hyvä näin. Vanhimman listaa tässä: Outolintu leffa, Need for speed leffa, nahkakantinen Raamattu nimellä, NHL15 pleikka kolmoselle, lahjakortti Appstoreen. Jotain leffaa vielä jäi pohtimaan, kun tyhmä äiti hylkäs yhden toiveen ja isikin sitä asiaa puolsi. ;) Meillä kun tämä leffojen katseleminen on todella tarkkaan rajattu. Pojat eivät saa katsella K16 elokuvia ollenkaan. Eipä tästä nyt mitään suurta haloota ole syntynytkään, ihan yhteisymmärryksessä on näitä valkattu yleensä aina. Tämä asia vaan tuntui ottavan koville, kun yksi boksi jää saamatta. Ehtii niitä sitten myöhemminkin katsoa.

Omalla toivelistallani on fleeceviltti (sellainen ihanan pehmeä), uusi jouluinen/talvinen Muumi-muki ja Teemu Selänteestä kertova kirja.
Nuo kirjat me kyllä hankitaan kirjamessuilta Helsingistä. Se on aina sellainen meidän perheen syksyinen retki. Sinne lapsille otetaan yksi päivä vapaata koulusta ja kierrellään monta tuntia siellä. Kirjamessuilta löytyy todella usein kaikenlaisia joululahjoja ja kirjatarjouksia on tosi paljon. Tämä retki on aina sellainen, jota koko porukka odottaa paljon. Kirjamessut ovat lokakuussa. Joten vielä hetki täytyy malttaa odottaa.
Miehelläni on yksi toive tälle joululle ja se on Hobitti 2 extended versio. Jonkun muunkin lahjan ajattelin, että voisi hänelle hankkia. Mutta katsotaan sitten, että mitä sieltä paketista löytyy. Kirja on kans sellainen lahja, mistä hän tykkää tosi paljon. Joten tämä vielä harkinnassa. :)
Tässä meidän lahjatoivelistoja, joista sitten ainakin osa toteutetaan. :) Jokainen lapsi on nimennyt sen ykköstoiveensa ja ne he tulevat saamaan. Muita sitten harkinnan mukaan ja jos joku vinkkejä kyselee, niin tässä mulla on niitä kertoa. Mummolle ja papalle on joka jouluinen sama toive eli yöpuvut. :) Ja nyt listaan tuli myös pörrösukat, ne on kuulemma niin pehmeät ja ihanat jalkaan. :D No onhan ne tietty!!
Jokos muualla on joululahja listoja mietitty ja tehty? Vai onko jo lahjoja hankittuna?

Pian se vaihtuu syyskuu.... Sitten siirryn pelkästään tänne puolelle. Niin paljon on mulla tässä haaveissa toteuttaa kaikenlaisia omatekoisia, toivon mukaan aika riittää niihinkin. ;)

Mukavia elokuun viimeisiä päiviä ihan jokaiselle!! <3

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Elokuun puoliväli


Niin se on arki taas alkanut ja mun ajatukset rupee jo niin kääntymään tuonne jouluun ihan väkisinkin. ;) Joululahjoja jo tehtynä muutamia. Eilen oli pitkästä aikaa sellainen päivä, kun sain vaan olla ja tehdä mitä halusin. Virkkasin ontelokuitukoreja ja yhdet villasukat melkein loppuun asti. Ontelokuitukoreja en ole pitkään aikaan tehnyt, joten kesti hetken aina, ennenkun mä sain yhden korin loppuun asti tehtyä. Mutta nyt on kolme pientä valmiina.


Käytiin perheen kesken Porvoossa ajelemassa. Ihasteltiin vanhaa kaupunkia!! <3 Voi että siellä oli tosi kaunista!! Yhden liikkeen edestä bongasin joulukuusen ja kun menin liikkeeseen sisälle, niin löysin takahuoneesta myös joulukuusen. :) Liikkeessä oli myynnissä aivan ihania kaikkia joulujuttuja. Yksi tonttu lähti matkaan mukaan. Siitä en laita kuvaa, kun en vielä päättänyt, että pidänkö sen itse vai laitanko joulupakettiin. Appivanhemmilleni ostin yhden pienen jutun joululahjaksi ja tuon tontun sekä kummitytölle häälahjan. Ja tietty sitten ostettiin herkkuja Brunbergin tehtaanmyymälästä. Niitä olis kyllä kannattanut ostaa vähän enempikin, että olis saanut jemmattua ne jouluksi. Tai en tiedä olisko ne sinne asti säilynyt.... ;)


Yhden liikkeen edustalla oli myynnissä joulukoristeita, joten niistäkin otin kuvia. :) Yhden talvisen kortin ostin toisesta liikkeestä. Siinä oli niin kaunis kuva talvisesta Porvoosta. Vähän tässä mietin, että josko tässä syksyn aikana vielä pääsis uudelleen käymään siellä, silloin kun olis jo lunta. Mutta se on haave asteella, eikä kukaan vielä tiedä mitä syksy tuo tullessaan. Haaveita kuitenkin pitää olla! :)



Tässä eilisen saldo ontelokuitukoreja. Osa varmastikin päätyy myyntiin ja osa lahjoiksi. Tuo kuva on vähän hassu... ;) Reunimmainen kori näyttää ihan toispuoleiselta. :D Mutta kyllä se ihan täysikokoinen ja ehjä on. Ontelokuitukoreihin mulla on väreinä nuo kaksi eli tummanruskea ja tummanharmaa. Jossain kohtaa yritän vielä paria muutakin väriä hankkia. Valkoinen ainakin sellainen, mikä olis perusvärinä ja sopii niin talveen kuin kesäänkin. Ontelokuitukoreihin meinaan laittaa sisälle hedelmiä tai erilaisia suolapurkkeja (ollaan kesän aikana testattu itse erilaisia suolapurkkeja ja antaa ne vähän erilaista makua, meillä kun on ystäviä, jotka tekevät paljon ruokaa, niin heille ajattelin sellaiset lahjat).


Bambuisia tiskirättejä on kans tehtynä. Erivärisiä ja eri kokoisia. Käytiin Kauhavalla kesälomareissulla ja silloin pääsin käymään Kauhavan kangasaitassa. Sieltä löytyi ihania batiikkivärjättyjä bambulankoja. Kaksi kerää niitä lähti silloin matkaani mukaan. :) Ja nyt ne on tehty jo räteiksi.


Fb:ssä on oman alueen kirpputori ja siellä ihmiset myyvät siis ihan kaikenlaista. Mä bongasin sieltä yhden ilmoituksen, jossa joku lahjoitti joululehtiä. Tuossa oli kaksi sellaista lehteä, jotka jo itselläni on, mutta kun ei mitään maksaneet, niin otin nekin. <3 Ihanaa lukea jouluisia juttuja!!


Minileivonnaiset kirjan sain veljeni vaimolta lainaan ja siellä onkin sitten kaikenlaisia ihania leivonnaisia. <3 Voi että!! Ja kun gluteenittomatkin onnistuu, kun vaan vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiksi, niin ei ole ongelma sekään. Tässä kirjassa oli tosi paljon kaikenlaisia manteli-pähkinä juttuja, mutta niitäkin ohjeita pystyy hyvinkin muunnella. Mielessä antaa joillekin oma tekemiä herkkuja.


Huuto.netistä huusin jokunen aika sitten itselleni Kotilieden Suuri joulukirja kirjan. Vielä en ole ehtinyt perehtyä tähän ihan kauheasti, mutta vähän selailin. Hyvältä näyttää!! <3 Kai sitä kohta taas kirjastostakin tulee lainattua joulukirjoja. ;) Kirjastontädit jo tuntee meidät, joten en mä enään mitään menetä, vaikka siellä niitä joulukirjoja jo syyskuussa kyselen. :D Eikä silloin niitä kukaan muu lainaakaan, joten saan ihan rauhassa niitä pitää itselläni. Joulun alla sitten muutkin niitä innostuu lueskelemaan. Enkä mä ehdi mitään omatekoisia juttuja siinä joulun alla tehdäkään. Nyt on hyvää aikaa. :)

Vielä mä vähän aikaa kirjoittelen tuolla toisessa blogissani, mutta jossain kohtaa siirryn sitten tänne ihan pelkästään. Nuorimmainen tässä laski ja sanoi, että äiti joulukuuhun ei ole enään kun 4 kuukautta. Niinpä!! Eipä ihan kauheesti ole enään. Onneksi joulufiilistelyt vasta alkaa. <3 Se on niin ihanaa!! Monia ideoita ja ajatuksia on löytynyt Pinterestin ihmeellisestä maailmasta ja kovasti mä toivon, että ehdin niitä toteuttaakin. :)

Oikein ihanaa elokuuta ihan jokaiselle!! <3