tiistai 30. syyskuuta 2014

Huulirasvan testausta


Pitihän niitä huulirasvoja testata. ;) Nuorimmainen lähti appivanhempien luokse, niin nyt mulla on aikaa puuhailla ihan yksin jotain. Muutama kuljetus vaan tähän päivään, niin nyt mä ehdin. :)
Eli tarvikkeina on kookosöljy (oli muitakin öljyvaihtoehtoja, mutta päädyin tähän), mehiläisvahaa, tuoksuja (aromiöljyä), glyserolia ja purkkeja.


Itse tilasin kaikki tuotteet täältä eli Pieni tuoksukauppa. Glyserolin saa apteekista, hinta oli vähän reilu 5€.


Tässä muovipurkkeja


Huulirasvaan tarvitset (tästä määrästä tulee n. 4 purkkia):
1 rkl mehiläisvahaa
2 rkl öljyä (itse siis käytin kookosöljyä)
1 tl glyserolia
Sekoita kaikki ainekset keraamisessa-, teräs- tai lasiastiassa. Laita astia vesihauteeseen liedelle, sekaan ei saa roiskua tippaakaan vettä! Sulata kaikki hiukan hämmentäen. Lisää joukkoon muutama tippa aromiöljyä halutessasi tuoksua rasvaan. Pienellä palalla huulipunaa saa väriä.


Tässä seos sulatuksen jälkeen


Seos pitää samantien laittaa pieniin purkkeihin, ettei se jähmety astian pohjaan. Itse käytin tuota metallista, niin ei ollut kiire, koska astia oli hiukan lämmin vielä pitkään. Pikkulusikalla laitoin noihin purkkeihin sitten seoksen.


Tässä sitten valmiita purkkeja. :) Väristä tuli siis liian oranssinen.... Olisin halunnut hiukan vaaleamman punaista, mutta ehkä seuraavalla kerralla sitten. :) Tein ekan koeannoksen vaan tuplamäärällä eli yhteensä 8 purkkia, että tiedän kuinka aineet käyttäytyvät. Hyvin sujui! :) Purkeista puuttuu vielä koristeet päältä. Mieheni lupasi tehdä mulle purkkeihin tarrat, mitkä saan liimata niiden päälle. Mutta koristeenahan voi käyttää mitä vaan. Tarroja, papereita, pieniä kiiltokuvia ym. Kiva pieni lahja vaikka ystävälle. <3 Itse meinaan näitä laittaa joulupaketteihin osana. 
Helppoa ja tosi kivaa!! :)

maanantai 29. syyskuuta 2014

Jouluisia ostoksia

Kävin pyörähtämässä jonain päivänä täällä blogimaailmassa ja Ikeaan oli ehditty poiketa muutamassa blogissa. Ja kun kuulin, että siellä oli jo osa tuotteista loppu, niin kävinpä sitten minäkin tänään. :) Mulla ei ollut yhtä ainutta rullaa joulupaperia missään jemmassa, joten kävin niitä ostamassa muutaman rullan, jäin kyllä miettimään, että ihan eivät taidakaan riittää... Yllättävän paljon sitä paperia kuluu, vaikka en mitään suuria paketteja edes tekisi. Ostin muutaman rullan lapsille sopivaa paperia ja sitten itse tykkään niin tosi paljon tuosta punaisesta, niin sitäkin pari rullaa ostin. Se on kyllä sellainen väri, joka sopii muutenkin, kun vaan jouluna. :) Se loppui viime vuonna tosi aikaisin Ikeasta, joten sitä varmaankin täytyy vielä käydä ostamassa, onpahan sitten kaverisynttäreitä varten valmiina nekin. Sellainen ruskealla pohjalla oleva vintagepaperi jäi sinne, koska sitä ei ollut missään muualla, kun yhdessä kohdassa ja unohdin sitten koko paperin olemassa olon... Eli täytynee joku päivä ajella uudelleen sinne.

Muutamana jouluna olen ihaillut noita valkoisia pahvitähtiä ja nyt sellaisen itselleni ostin!! <3 Eipä olleet kalliita nekään siellä. Isomman halkaisija oli metrin, mutta mä ostin tämän vähän pienemmän version. Tätä jäin nyt pohtimaan, että pitäisikö tämä kuitenkin sijoittaa neidin huoneeseen ja ostaa toinen meidän olkkariin. Katotaan! :) Antavat niin kivasti sellaista mukavaa valoa, että vakavasti harkitsen sitä toistakin. ;D

Meillä on suunnitelmissa joka vuotinen retki Helsinkiin kirjamessuille, niille päästään vähän vajaan kuukauden päästä. <3 Niin ihanaa!! Muutamia uusia kirjoja on jo etukäteen katsottu, jotka sieltä meinataan ostaa. Ainakin matkaan lähtee Teemu Selänteen kirja, uusin Tatu ja Patu kirja sekä Risto Räppääjä. Jotain muitakin on ajatuksissa. Nuo kaikki kirjat on menossa joulupaketteihin. Sekä vähän ruokamessuilta kans joulupaketteihin ostetaan pieniä juttuja. Chilijuttuja haluaa mieheni ja toiseksi vanhin varmasti taas hankkia. Käykö joku muu tuolla kirjamessuilla? Entä onko teillä tapana ostaa kirjoja joululahjaksi?

Nyt toivotan kaikille oikein mukavaa alkanutta viikkoa!! <3

maanantai 22. syyskuuta 2014

Joulun lapsi lahjat



Meidän Joulun Lapsi lahjat on melkein valmiina. :) Kaksi pakettia lähti jo kohti Helsinkiä neidin kummien mukana. Kahteen pakettiin vielä tarvitaan vähän täytettä. Meidän paketit lähtee 5-9 vuotiaalle pojalle, 10-14 vuotiaalle tytölle ja kaksi pakettia 10-14 vuotiaalle pojalle. Lisätietoa löytyy JOULUN LAPSI sivuilta. Edelleen haastan teitä tekemään myös näitä paketteja Romanian ja Moldovan köyhille lapsille.

Mä tuossa vähän aika sitten mainitsin haaveestani kokeilla omatekoisia huulirasvoja. Nyt mulla on sitten melkein kaikki tavarat niihin. Vielä kun saan ostettua glyserolin apteekista, niin sitten on aika kokeilla. Hiukan jännittää, että mitä niistä sitten tulee. :D Netistä löytyi ainakin tosi selkeet ohjeet, ei ole todellakaan vaikeeta hommaa, mutta silti sitä voi epäonnistua... Täytyy vielä miettiä, että mitä kaunista niihin korkkeihin keksisi koristeeksi. Se vielä mietinnässä, mutta eipä niitä heti ole mikään pakko koristellakaan. Onneksi pinterestissä on kaikkia ihania ideoita. Ja netissä muutenkin. Tämä kiinnostaa siis kovasti, meidän toiseksi vanhin oli koulussa tehnyt kemian tunnilla itselleen huulirasvaa, se näytti kyllä ihan oikeelta huulirasvalta. Poika sanoi, että ei ollut vaikeeta.

Seuraava uusi idea syntyi vaihteeksi. :D Kun vaan löydän vielä ajan näiden kaikkien toteuttamiseen. ;) Tuttiketjuja meinaan kokeilla. Niihinkin löytyi netin maailmasta aika kivoja ideoita, eikä näyttänyt kovinkaan vaikealta puuhalta. Täytyyhän nekin testata. :D Kun vielä saisi vuorokauteen vähän lisää tunteja, niin ehtis nää kaikki hienot uudet ideat toteuttaa. Sydämiä ja kukkaroita on jo leikattuna valmiiksi, joten kaikki nää sitten täytyy samaan aikaan ommella, myös vetoketjupussukoita meinaan ommella. Tai eihän se pakko ole, mutta kun koneen esille ottaa, niin samalla sitä ompelee enempikin. Joku lauantai on hyvä päivä tähän juttuun.

Tässä taas ideoita heitelty ilmoille. Ja joku päivä mä sitten pääsen toteuttamaan näitä. Sitä odotellessa!! :)

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa ihan jokaiselle!! <3

maanantai 15. syyskuuta 2014

100 päivää jouluun


Niin ne päivät vaan vähenee pikkuhiljaa (vaikka mun laskuri näyttääkin ihan mitä sattuu... En osaa sitä korjata oikeeseen päivään.).... Itse olen ensimmäiset joulukalenteriluukut laittanut jo postiin ja ensimmäiset saapuivat tänään. Pienin askelin siis suurta juhlaa. Muutama joulukalenteriluukku on vielä ostamatta, mutta kovinkaan montaa ei puutu ja puuttuvat tiedän, mitä ne tulee sisältämään. Jospa tällä viikolla selviäis kauppaan saakka. :)

Itse osallistuin fb:n puolella villasukkien vaihtorinkiin ja sain kuvassa näkyvät tosi kauniit sukat itselleni. <3 Kyllä noilla sukilla kelpaa odotella kylmeneviä kelejä. Vielä niitä ei ole ollut, vaan on saatu nauttia todella kauniista ja lämpimistä syyskeleistä. Eilen kävimme kiertämässä alueellamme pihakirppiksiä ja sieltä tein ihania löytöjä. <3 Täytyy joku päivä niitä kuvailla, nyt valo niin huono, että en viitsi edes yrittää. Löysin ihanan joulukirjan ja adventtikynttelikön. Kiitos Katri!! <3 Todella paljon oli myyjiä ja ostajiakin näytti olevan liikkeellä.

Viime perjantaina kävin postista hakemassa paketin, joka sisälsi joulukarkkeja sekä leffoja joululahjaksi. Saa nähdä, että säilyykö karkit jouluun saakka, mutta ainakin ne on nyt piilossa. ;) Jos vaikka hyvä tuuri kävis ja ne vaikka säilyiskin. :D Seuraavaksi meinaan tehdä tilauksen nettikirjakaupasta, jonka jälkeen joululahjoja on enään tosi pieni osa ostamatta. Osa kirjoista kyllä ostetaan kirjamessuilta, jonne pääsemme ensi kuussa taas koko porukan voimin. Se on meidän perheen perinteinen retkipäivä. <3 Viime vuonna mä löysin ison kasan todella kauniita joulukorttejakin. Saa nähdä, että mitä tänä vuonna sieltä mahtaa löytyä. Itse haaveilen ostavani itselleni Teemu Selänteen elämänkerta kirjan. Se on tulossa kyllä joulupakettiin ja täytynee samantien paketoida, ettei tule luettua heti. ;) Mieheni varasi mulle ihanan viltin meidän kylän sisustuskaupasta ja se tulee kauppaan parin viikon päästä. Vielä kun Muumi-muki ilmestyy markkinoille, niin mun joululahjatoiveet on siinä. Mukava se on pari pakettia itsekin avata!! <3 Joku leffakin olis kiva, mutta eipä niitä katsottavia ole oikein ilmestynyt.... Onneksi mulla on Sinulle on postia leffa, kaksikin kappaletta, jos vaikka toinen sattuu naarmuuntumaan ja boksilla vielä yksi versio. :D Ai miten niin mun lempparileffa...... Osaan kohta jo vuorosanatkin ulkoa, mutta sitä leffaa mä jaksan katsoa vaikka kuinka monta kertaa. Ihan paras!! <3 Toinen mun lempparileffa on Holiday, yllättäen molemmissa leffoissa löytyy joulujuttuja.

Onko muuten joku bongannut jo jostain joulupaperia? Itselläni ei niitä enään ole ja nyt tarttis saada joulukalenteriluukkuihin jouluisia papereita.... Ikean joulupapereita odotan kovasti, jos vaikka jotain kaunista löytyisi. Viime vuoden Ikean paperit eivät olleet kauniita, mutta edellisen vuoden papereista tykkäsin tosi paljon. Toivon mukaan tänäkin vuonna löytyisi jotain kaunista. <3 Tänään ei vielä ollut papereita tarjolla, kun Ikeassa ajeltiin. Mutta jouluisia somisteita oltiin jo sinne laittamassa. Ihanaa!! <3

Oikein ihania syyskuisia päiviä ihan jokaiselle!! <3

lauantai 6. syyskuuta 2014

Syyskuun alkua

Syyskuuta menty jo useampi päivä. Kauniita aurinkoisia ja lämpimiä kelejä ollut tällä viikolla. Oma aika on mennyt töissä suurimmaksi osaksi, mutta myös joulujuttuja on ehditty miettiä. ;) Ei kai sellaista viikkoa löydykään, että niitä ei tulisi miettineeksi. :D
Nostelin viime viikonloppuna kynttilälyhtyjä jo esille. En uskaltautunut oikeita kynttilöitä laittamaan, kun yhteen lyhtyyn, mutta voi että kun nautinkin niistä ihan tosi paljon. <3 Onneksi nykyään on olemassa myös noita led kynttilöitä, jotka näyttää ihan oikealta kynttilältä. Aikas ihanaa!! <3 Niitä oli sitten muissa lyhdyissä. Täytyy vielä muutama niitä ostaa, kun osasta jäi puuttumaan. On tainnut lyhdyt lisääntyä sitten viime joulusta. :D Myös eteinen sai sisävalon. Tykkään niin tosi paljon tuosta valosta. Pienillä valoilla saa niin ihanaa tunnelmaa kotiin. <3

Joulutori paikkaa on jo kyselty ja ilmeisesti sen tulen saamaan. Kovasti toivon Itsenäisyyspäivä viikonloppua, että paikka silloin löytyisi. Vielä en ole vahvistusta asiasta saanut, mutta ainakin alustavan lupauksen asiasta. Katotaan koska se sitten varmistuu. :) Se joulutorin tunnelma on vaan niin ihana!! <3 Siellä on niin ihana tunnelma ja myyjien kesken hyvä henki. Eikä mun joulu tuntuisi joululta, jos ei olisi joulutorille menoa. Toisekseen, mihinhän sitä laittaisi nuo kaikki mitä oon tehnyt.... Toki onneksi aina on niitä hyväntekeväisyys järjestöjä, joille voi kaikenlaisia juttuja lahjottaa. Pelastusarmeijan joulupataan on lahjoiteltu muutamana vuonna mm. villasukkia ja pipoja. Näin meinaan tänäkin vuonna tehdä!

Myös meidän perhe meinaa ottaa osaa tänäkin vuonna Operaatio Joulun Lapseen. Jos jollekin on ihan uusi juttu, niin tässä linkki sinne sivuille JOULUN LAPSI. Meiltä on lähdössä neljä pakettia eli yhtä monta pakettia, kun on omia lapsia. Nyt haastankin teitä lukijoitani ottamaan haasteen vastaan ja tekemään myös paketin/paketteja siihen keräykseen. Paketit viedään perille varmasti ja mistäkö sen voin tietää. Siitä, että meidän neidin kummisetä on niitä siellä jakamassa. Eli tämän keräyksen paketit eivät mene mihinkään vääriin käsiin. :) Keäryspisteitä on ympäri Suomen ja ainahan voi postinkin mukana paketin laittaa menemään. Ne keräyspisteet avataan lokakuussa, myös niistä tietoa nettisivuilta. Paketit toimitetaan Romaniaan ja Moldovaan lisää tietoa tästä linkistä. Perheet asuvat siellä savimajoissa ja lattiana on pelkkä maa. Kun noita videoita on katsellut, niin osalla lapsista ei ole edes kenkiä. Siellä siis kulkevat paljain jaloin myös talvella. Eli jokainen paketti, mitä täältä lähtee menee todella tarpeeseen. Jos joku ottaa haasteen vastaan, niin laittakaa kommenttia tuohon kommenttilaatikkoon. :) Meillä lapset jo odottaa ja kyselee, että koska niitä paketteja taas tehdään. Kun tekee yhdessä lasten kanssa, niin heillekin voi samalla opettaa omasta jakamisesta. Meillä on katseltu myös videoita youtubesta, missä näytetään myös pakettien jakamisesta. Youtubessa videot löytyy nimellä Operaatio Joulun Lapsi. Tähän loppuun vielä video Suuri Ihme.



Nyt oikein mukavaa syyskuista viikonloppua ihan jokaiselle!! <3